ATENȚIE! Facebook are noi reguli

facebook_rrr
Noi reguli de publicare pe Facebook. Cea mai mare reţea de socializare din lume le-a prezentat în detaliu. Sunt interzise conturile aparţinând unor grupări teroriste şi orice postare care elogiază acte de teroare.
Oficial interzise sunt si mesajele batjocoritoare, discursul care instigă la ura sau postări în care utilizatorul se laudă că a făcut ceva ilegal. Facebook interzice şi publicarea de poze indecente fără acordul celor care apar în fotografii.
Facebook și-a revizuit condițiile de utilizare și oferă publicului mai multe informații despre ce tip de materiale sunt interzise spre publicare pe această rețea de socializare.
În noua formă, condițiile de utilizare includ o secțiune distinctă privind „organizațiile periculoase” și oferă mai multe detalii cu privire la tipul de nuditate care poate face parte din materialele postate. Compania americană susține că prin noile reglementări condițiile de utilizare ale serviciilor Facebook sunt mai clare.
Monika Bicket, responsabilul Facebook pentru politica de conținut, a precizat că această revizuire este menită să elimine confuziile cu privire la excluderea anumitor materiale și menținerea altora, chiar dacă au fost formulate cereri de scoatere din partea unor utilizatori. De asemenea, Facebook îi îndeamnă pe utilizatori să continue să raporteze postările care par a încălca regulile de utilizare.
„Nu permitem prezența în comunitatea Facebook a organizațiilor teroriste și nici a membrilor acestor organizații, dar nu tolerăm nici mesajele de susținere față de astfel de organizații sau de acțiunile unor astfel de grupări postate de alți utilizatori, o chestiune care nu era specificată anterior”, explică Monika Bicket.
Alte modificări au apărut în secțiunea privind nuditatea. Astfel, fotografiile în care apare expus complet posteriorul unei femei sau al unui bărbat sunt interzise, la fel ca și „imaginile cu sâni dacă se văd sfârcurile”. De asemenea, chiar şi postările în format text care conțin descrieri explicite cu caracter sexual sunt interzise. Aceste interdicții se extind și asupra conținutului digital, cu excepția cazului în care respectivul conținut a fost creat în scopuri educative sau reprezintă o satiră.
Facebook precizează că „postările de imagini cu femei în timpul alăptării sau care prezintă sâni cu cicatrici rezultate în urma unor mastectomii” sunt în continuare permise.
Sunt interzise explicit postările cu conținut care denigrează, degradează sau umilește anumiți indivizi, dar și discursurile și mesajele care incită la ură de orice fel, deși utilizatorii pot posta astfel de discursuri susținute de alții drept exemple, pentru ca alți utilizatori să știe de ce să se ferească, însă numai cu „mențiunea explicită” că acesta este scopul postării.
Pe rețeaua de socializare nu mai sunt permise postările în care sunt glorificate ilegalități, infracțiuni sau crime, dar utilizatorii pot posta materiale despre anumite infracțiuni sau ilegalități în scopul propunerii legalizării lor.
Facebook interzice și materialele în care sunt prezentate practici de auto-mutilare, dar nu consideră acțiunile de modificare ale corpului (prin tatuare, piercing etc n.red.) ca făcând parte din categoria auto-mutilării.
Conform datelor oficiale oferite de companie, aproximativ 1,4 miliarde de oameni se conectează la contul de Facebook cel puțin o dată pe lună.
Sursa: stiri.tvr.ro

De același autor

Related Articles