Aplicaţia Whatsapp nu va mai funcţiona pe milioane de telefoane, de anul viitor

Aplicaţia Whatsapp îşi face retragerea de pe mai multe telefoane mobile, începând cu anul 2017.

Una din cele mai utilizate aplicaţii de telefonie mobilă la nivel internaţional dispare de pe anumite telefoane. Informaţia a fost publicată de cotidianul britanic Mirror.

Utilizatorii de smartphone-uri vor trebui sa isi actualizeze sistemele de operare, daca vor să mai folosească aplicaţia mobilă WhatsApp.

Telefoanele care nu mai sunt compatibile

Aplicaţia folosită de peste un miliard de persoane din toată lumea nu va mai fi compatibilă cu anumite smartphone-uri. De vină, se pare, este sistemul de operare. Cei de la Whatsapp au dat deja un termen pentru actualizarea sistemelor de operare, iar acest termen expiră la finalul acestui an.

Telefoanele cu care aplicaţia nu va mai fi compatibilă sunt iPhone 3GS (scos de pe piaţă în 2009) şi orice telefon care rulează cu iOS6. Whatsapp a fost actualizat la recentul sistem de operare iOS 10.

Şi cei care sunt pe Android primesc vestea proastă, mai ales dacă e vorba de sistemele 2.1 sau 2.2. Şi cei care au Windows Phone 7 vor pierde aplicaţia

WhatsApp nu va mai funcţiona de la începutul anului viitor pe niciun telefon sau tabletă care rulează Android 2.1 sau 2.2. Vizaţi sunt şi utilizatorii de BlackBerry OŞ BlackBerry 10, Nokia S40 şi Nokia Symbian S60.

Cei de la Whatsapp nu au făcut încă un comunicat oficial în legătură cu această decizie. Peste un miliard de persoane din peste 180 de ţări folosesc zilnic aplicaţia de tip messenger. Aplicaţia este gratuită şi oferă servicii de mesagerie şi apeluri simple, securizate, de încredere. Se pot percepe taxe pentru datele mobile, conform site-ului whatsapp.com.

Aplicaţia este cea mai uzitată alternativă pentru SMS-ul clasic. Prin intermediul ei se pot trimite documente, texte, poze, locaţii, apeluri video şi videoclipuri.

WP a fost fondat de Jan Koum şi Brian Acton, care a petrecut 20 de ani la Yahoo.

FOTO: libertatea.ro

De același autor

Related Articles