„Ordonaţi-vă viaţa care v-a fost dăruită, astfel încât să fiţi utili!„, a declarat vedeta de la Hollywood, actriţa Angelina Jolie, care a împlinit astăzi vârsta de 45 de ani.

Este cunoscută publicului prin numeroasele personaje şi roluri, pe care le-a creaţ de-a lungul timpului, în domeniul artei cinematografice: Jane Smith, Evelyn Salţ Christine Collins („Changeling”), Maleficenţ din pelicula „Maleficent”, 2014, şi, bineînţeleş Lara Croft.

În afara platoului, Jolie face voluntariat şi desfăşoară activităţi umanitare. Jolie a vizitat numeroase ţări, în cadrul unor misiuni umanitare, iar, în anul 2012, a devenit emisar special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Angelina Jolie a vizitaţ de-a lungul timpului, multe familii de refugiaţi sirieni, africani, iranieni, iordanieni. Actriţa hollywoodiană Angelina Jolie a vizitat o tabăra de refugiaţi sirieni de la Domiz, din Kurdistanul irakian. Tabără care găzduia aproximativ 33 de copii. Angelia Jolie a vizitat în acelaşi scop Mardin, Turcia, apoi Iordania. Trimisul special al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, Angelina Jolie a făcut şi o vizită în tabăra Azraq pentru a se întâlni cu refugiaţii de acolo.

Trimisul special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi – UNHCR – Angelina Jolie, a vizitat oraşul Mosul, din nordul Irakului, a vizitat sediul NATO din Bruxelleş având parte numai de cuvinte de laudă. Trimisul special ONU a criticaţ în repetate rânduri, terorismul, care a făcut zeci de mii de victime şi peste patru milioane de refugiaţi.

Angelina Jolie a câştigat mai multe premii Oscar şi Globuri de Aur, pentru activitatea sa, actriţa a primit titlul de Honorary Dame din partea Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, fiind ridicată la rangul de cavaler pentru ”contribuţiile aduse artei spectacolului”.