Andre Rieu s-a întâlnit cu supravieţuitorii incendiului din #Colectiv. Află cât a donat celebrul violonist pentru răniţi

Celebrul violonist şi dirijor Andre Rieu s-a întâlnit joi cu supravieţuitorii tragediei de la #Colectiv pentru care a făcut o donaţie de 150.000 de euro.

Banii au fost strânşi din vânzarea DVD-urilor cu concertul său de la Bucureşti şi vor fi folosiţi pentru recuperarea victimelor. Rieu a adus şi câţiva medici olandezi care vor pune la punct, împreună cu medicii români, un program de prevenire şi de acţionare în cazul unor asemenea dezastre.

La mai bine de 5 luni de când a plâns în faţa clubului Colectiv, Andre Rieu s-a întâlnit cu cei care au scăpat din acel infern. Artistul le-a oferit un cec de 150.000 de euro, precum şi sprijinul unor medici olandezi care se vor asigura că pacienţii primesc tratamentul corespunzător.

Andre Rieu: „Suferinţa lor este atât de mare! Este uriaşă! Nu poţi compensa asta niciodată. Singurul lucru pe care putem să-l facem este să îi ajutăm pe aceşti oameni cât putem de mult şi sper ca mai mulţi oameni vor face la fel.”

Pacienţii susţin că statul român le decontează doar spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale. Tratamentul specific, extrem de costisitor, depinde de donaţii.

Dincolo de sprijinul financiar, supravieţuitorii şi-ar dori ca lumea să nu uite ce s-a întâmplat, iar autorităţile să aplice legea.

Cristian Matei: „Ţin foarte mult la acest lucru, ca autorităţile române să facă ceva în acest sens, să nu mai avem parte de asemenea tragedii.

Marian Leuşteanu: „Important este că niciun tânăr sau om mai în vârstă să nu păţească acest lucru, ducându-se într-o seară într-un loc unde el vrea să se simtă bine.

Tot Andre Rieu va sprijini şi un program dezvoltat de medicii olandezi cu cei români, ce constă în pregătirea personalului pentru astfel de situaţii.

Gerard Beerthuizen, medic olandez: „Aveţi nevoie de centre pentru arşi, cu personal dedicat, doctori, dar şi asistente, psihologi şi o infrastructură mai bună.”

Suma de 150.000 de euro a fost strânsă din vânzarea DVD-ului artistului olandez în România, din noiembrie pâna în prezent.

Sursa: Mediafax

 

Cele mai citite

Related Articles