Isteria răpirilor de copii, din Bucureşti, pentru trafic de organe, apare, an de an, ca o Baba Cloanţa. O poveste îmbrăcată mereu cu alte detalii înfricoşătoare care, culmea, chiar reuşeşte să pună pe jar sute de părinţi.

Dacă ar mai fi trăit, Petre Ispirescu ar fi fost invidios pe imaginaţia actuală a românilor şi pe balaurii din capetele unora.  În ultimii ani s-a propagat mai ceva ca o viroză o poveste despre o aşa-zisă ambulanţă care fură copii de pe stradă pentru trafic de organe. Evident că mulţi părinţi au tresărit la această informaţie care s-a propagat uşor, de la an la an, de fiecare dată cu acelaşi substraţ dar nuanţată ca un film de groază de duzină.

Dincolo de ridicolul acestor detalii, foarte mulţi părinţi ajung să se panicheze din cauza „scenaritei” unor indivizi care se plictisesc în faţa calculatorului.

”La nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu au fost înregistrate astfel de cazuri şi nu au fost găsite persoane decedate cărora să le lipsească organele interne. Facem apel la persoanele care primesc astfel de mesaje pe orice reţea de socializare să nu le redistribuie sau să le popularizeze. Acestea sunt mesaje false şi nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Periodic, în spaţiul public, au fost difuzate şi redifuzate mesaje de acest tip, ele neavând nicio reprezentare reală şi nefiind confirmate”, a transmis Poliţia Capitalei, scrie libertatea.ro.