Aeroportul din Sibiu va avea o bibliotecă pentru pasageri. Este o premieră pentru România

Aeroportul din Sibiu va avea o bibliotecă pentru pasageri, fiind o premieră pentru România. Astfel, pasagerii care vor zbura pe Aeroportul Internaţional din Sibiu vor avea ocazia, începând de miercuri, 25 iulie, să împrumute o carte din aerogară, pe care sunt rugaţi să o returneze ulterior.

Biblioteca Judeţeană Astra va aduce cărţile în aerogară, la zona Sosiri, acesta devenind primul aeroport din ţară care va avea o bibliotecă pentru călători.

Reader on Board/ Cititor la Bord” este o iniţiativă inedită, în premieră în România, a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu. Motto-ul campaniei, Citeşte şi descoperă Lumea!, defineşte perfect obiectivul principal al acţiunii susţinute de Aeroportul Internaţional Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al partenerilor de proiect, EduCab şi KeepCalling. Cele 1.500 de u.b. (unităţi de bibliotecă) care alcătuiesc fondul de carte în limbile română, engleză, franceză, spaniolă, sunt puse la dispoziţia pasagerilor Aeroportului Internaţional Sibiu, în regim gratuit, cu scopul încurajării lecturii în spaţii neconvenţionale şi a petrecerii timpului de aşteptare într-un mod plăcut şi util”, arată organizatorii proiectului.

Totuși, cititorii pasageri sunt rugaţi să returneze cartea la următoarea călătorie, în Raftul Cititor la Bord de pe Aeroportul Internaţional Sibiu sau direct, la sediul Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu din strada George Bariţiu, nr. 7, Sibiu.

Organizatorii proiectului nu precizează, însă, ce vor face în cazul pasagerilor care nu vor mai avea ocazia să călătorească la Sibiu şi vor zbura cu cărţile în avion.

O alltă noutate este aceea că Tarom operează cursa Sibiu-Stuttgart, din 15 iulie 2018.

Sursa: libertatea.ro