A murit cel mai bătrân panda uriaş din Japonia, la vârsta de 28 de ani

Cel mai bătrân panda uriaş din Japonia, Tan Tan, a murit la vârsta de 28 de ani la o grădină zoologică din oraşul Kobe, în vestul ţării, după ce a petrecut 24 de ani în aceasta ca simbol al recuperării după Marele Cutremur din Hanshin care a lovit regiunea în 1995, a anunţat luni grădina zoologică, informează Xinhua.

Femela de panda uriaş, a cărei vârstă era echivalentă cu peste 80 de ani în ani umani, era sub tratament după ce i s-a descoperit o boală de inimă în martie 2021.

Se crede că Tan Tan a murit din cauza prostraţiei cauzate de boală, potrivit Kobe Oji Zoo.

Un îngrijitor al grădinii zoologice a găsit-o pe Tan Tan în stare de stop cardio-respirator duminică, puţin după ora locală 22:00, iar moartea ei a fost confirmată la ora locală 23:56, după ce un medic veterinar a efectuat operaţiuni de resuscitare.

Tan Tan a venit la grădina zoologică din China în anul 2000 în baza unui contract de închiriere pe 10 ani, însă şederea ei a fost prelungită după ce partea chineză a fost de acord să extindă contractul cu cinci ani de două ori.

Femela trebuia să fie trimisă înapoi în China în iulie 2020, dar călătoria a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

După pandemie, întoarcerea ei a fost amânată din nou având în vedere necesitatea unui tratament medical în urma diagnosticării unei boli cardiace asociate vârstei în 2021.

Grădina zoologică nu a prezentat-o pe Tan Tan publicului larg din primăvara lui 2022 din cauza stării sale de sănătate. Din toamna anului trecut, Tan Tan era mai puţin activă şi dormea mai mult.

Agerpres

sursa foto: Unsplash/ Sid Balachandran

Cele mai citite

Related Articles