Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru o bogată filmografie care include peliculele ‘Moromeţii‘, ‘Moartea domnului Lăzărescu‘, ‘4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile’, a murit la vârsta de 71 de ani.

A murit una dintre cele mai mari actriţe pe care le-am avuţ Luminiţa Gheorghiu. Dumnezeu s-o odihnească!’, a scriş luni, pe Facebook, actorul Andi Vasluianu.

Luminiţa Gheorghiu s-a născut la 1 septembrie 1949, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa lui Ion Cojar. La începutul carierei a jucat pe scena Studioului Casandra, a interpretat roluri la Teatrul ‘Mihai Eminescu’ din Botoşani şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

În 1987 a jucat în filmul ‘Moromeţii’, în regia lui Stere Gulea, iar în ultimii 20 de ani a fost protagonista unor pelicule celebre, multe dintre ele premiate, precum ‘Marfa şi banii’, ‘Moartea domnului Lăzărescu’, ambele regizate de Cristi Puiu, ‘A fost sau n-a fost?’ în regia lui Corneliu Porumboiu, ‘4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile’ de Cristi Mungiu, ‘Nunta mută’ a lui Horaţiu Mălăele, ‘Poziţia copilului’ în regia lui Călin Netzer.

Foto wikipedia.org