5 SFATURI PENRU ÎNGRIJIREA MÂINILOR ÎN SEZONUL RECE

Deși în prezent ne bucurăm de aerul curat al iernii, mâinile noastre sunt primele care suportă greul temperaturilor scăzute. Deoarece pielea mâinilor noastre este deosebit de subțire, este afectată de expunerea la vânt și aer rece foarte repede și, odată cu aceasta, apar probleme precum uscăciunea, iritația, exfoliarea și crăparea. Așadar, am găsit pentru dumneavoastră 5 sfaturi pentru rutina de îngrijire a mâinilor. 

NU SPĂLAȚI EXCESIV 

Cu toții suntem învățați că spălarea minuțioasă a mâinilor este cea mai bună apărare împotriva virușilor și bacteriilor de iarnă, dar spălarea constantă a mâinilor poate îndepărta pielea de uleiuri naturale, uscând pielea. Nu vă spălați prea des pe mâini și alegeți întotdeauna un săpun lichid neagresiv sau un gel dezinfectant fără apă. Un alt lucru de remarcat este temperatura apei; care ar trebui să fie caldă, nu fierbinte, pentru a preveni uscarea suplimentară a pielii. Reaplicați întotdeauna crema de mâini după ce v-ați spălat mâinile pentru a hrăni și proteja. 

VINDECAȚI SI EXFOLIAȚI 

Așa cum exfoliați pielea de pe față și pe corp, este benefic să faceți același lucru și pe mâini. Exfoliați cu un scrub blând pentru a îndepărta stratul superior de celule moarte ale pielii, pentru a dezvălui pielea proaspătă de dedesubt – uleiul de cocos și zahărul ar trebui să fie soluția pentru o alternativă naturală, făcută în casă!  

Atenție: nu exfoliați pielea dureroasă, crăpată și arsă – vindecați întotdeauna pielea în prealabil! 

FOLOSIȚI MĂNUȘI 

Când temperaturile scad cu adevărat, este timpul să scoateți armele mari; o pereche de mănuși confortabilă. Există multe moduri diferite în care vă puteți proteja mâinile de condițiile meteorologice dure: fie că este vorba de mănuși tradiționale, mănuși fără degete sau mănuși cu touch pad, pentru cei care sunt lipiți constant de telefoane; important este să fie pe mâini de cum pășiți afară. 

CONSTRUIȚI O BARIERĂ 

Răsplătiți-vă mâinile harnice cu creme hrănitoare. Dacă vă asigurați că aveți tot ceea ce vă trebuie în geantă, atunci aveți grijă să fie și o crema de mâini. Cremele potrivite pentru călătorii vă vor permite să vă hidratați mâinile oriunde, și oricând au nevoie de un pic de hidratare. Crema de mâini formează o barieră împotriva efectelor de uscare, cauzate de temperaturile de iarnă și, atunci când este reaplicată pe tot parcursul zilei, va garanta o piele moale și hrănită. Masarea delicată a pielii de fiecare dată poate ajuta, de asemenea, la circulația sângelui, în timp ce vă încălziți mâinile.  

Sfatul nostru? Aplicați chiar și înainte de culcare pentru a permite repararea și hidratarea peste noapte. 

MASCAȚI-LE 

La fel ca și fața noastră, mâinile noastre au nevoie de o atenție suplimentară din când în când. O mască de mâini o dată pe săptămână, poate ajuta la îmbunătățirea hidratării, asigurându-vă că mâinile sunt într-o stare perfectă pe toată durata iernii. De asemenea, nu uitați să hrăniți și unghiile și cuticulele! 

De același autor

Related Articles