Cea mai scumpă fotografie din istorie a fost achiziționată pentru suma de 4.338.500 dolari. Licitația a avut loc la casa de licitații Christie’s din New York, la 8 noiembrie 2011, atunci când a fost omologată oficial de Guinness World Records.

Fotografia este intitulată Rhein II și a fost realizată de germanul Andreas Gursky în 1999. Imaginea face parte dintr-o serie de șase, toate înfățișând Fluviul Rin. Anumite detalii, precum persoanele și clădirile aflate pe mal, au fost scoase din imagine de către autor, prin editare digitală. Fotografia are dimensiunile 190 cm x 360 cm. Opera lui Andreas Gursky a fost caracterizată de criticul Florence Waters, în The Daily Telegraph, ca fiind ”impresionantă, superbă și memorabilă — mai bine zis de neuitat — o interpretare modernă a conceptului de peisaj romantic”.

Pe locul doi în topul celor mai bine vândute fotografii se află cea intitulată Untitled #96, realizată de artista americană Cindy Sherman în 1981. În 2011, s-a vândut pentru 3.890.000 dolari, deținând, la vremea respectivă, recordul de cea mai scumpă fotografie din lume.

În 2014, australianul Peter Lik a pretins că fotografia realizată de el, numită Phantom, a fost adjudecată cu 6.500.000 dolari, însă nu a reușit să demonstreze acest fapt.