Ascultă Radio România Reșița Live

10 sfaturi pentru a recunoaște legumele și fructele tratate cu chimicale sau care au stat mult pe tarabă

10 sfaturi pentru a recunoaște legumele și fructele tratate cu chimicale sau care au stat mult pe tarabă

Articol editat de Mirabela Afronie, 17 mai 2016, 16:09

1.Cel mai bine este să cumpărăm fructele și legumele în vrac, deoarece, dacă le luăm ambalate, riscăm să nu apreciem prospețimea și gradul de maturizare al mărfii.

2.Tomatele se cumpără întotdeauna când au culoarea roșie și sunt tari. Evident, la temperatura ambientală, continuă procesul de maturizare. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.

3.Vânzătorii de legume au obiceiul de a stropi pe parcursul zilei marfa pentru menținerea consistenței, însă trebuie avut în vedere că salata, spanacul, legumele în foi, în general, nu sunt mari iubitoare de umezeală. Ca atare, când ajungeți acasă, este bine să uscați aceste legume sau să le scoateți din punga de plastic. În caz contrar, riscați să se strice rapid.

4.În cazul prunelor sau strugurilor, ceara de deasupra fructelor are tocmai menirea de a îndepărta apa. Ca atare, umectarea acestora nu este recomandată.

5.Piersicile coapte trebuie să fie parfumate. Indiferent de culoarea lor, piersicile coapte degajă un miros persistent.

6.Ciupercile trebuie cumpărate cu picior. Pălăria ciupercii trebuie să fie lipită de piciorul său. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.

7.Caisele ținute la temperatura camerei continuă să se matureze, însă, introduse în frigider, acest proces încetează și, odată cu aceasta, se pierde și aroma fructului proaspăt. Un fruct proaspăt și de calitate trebuie să emane un parfum permanent.

8.Tecile de fasole verde care nu sunt ferme (tari), castravetele și dovlecelul moale, frunzele exterioare ale verzei înmuiate arată că aceste legume sunt pe tarabă de mai multe zile.

9.Morcovii care sunt strâmbi, care nu sunt „perfecți” și sunt mai mici ne indică faptul că asupra lor nu s-a intervenit cu produse chimice în cantitate mare.

10.Și, deși nu suntem cultivatori, ci consumatori, iată câteva informații și despre banane. O banană coaptă nu trebuie să aibă puncte maro. Aceste pete maro indică faptul că maturitatea a fost depășită. Păstrarea în frigider face ca procesul de maturare să fie întrerupt.

Sursa: adevarulfinanciar.ro

Etichete:
Tradiții, obiceiuri și interdicții de Sfinții Petru și Pavel – 29 iunie
Fapt divers duminică, 29 iunie 2025, 08:00

Tradiții, obiceiuri și interdicții de Sfinții Petru și Pavel – 29 iunie

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cinstiți în fiecare an pe 29 iunie, dată marcată cu cruce roșie în Calendarul Ortodox. Această zi este...

Tradiții, obiceiuri și interdicții de Sfinții Petru și Pavel – 29 iunie
Sfinții Apostoli Petru și Pavel: Sărbătoare Creștină și onomastică pentru peste 500.000 de români
Fapt divers duminică, 29 iunie 2025, 00:05

Sfinții Apostoli Petru și Pavel: Sărbătoare Creștină și onomastică pentru peste 500.000 de români

Pe 29 iunie, credincioșii ortodocși și catolici îi prăznuiesc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cei doi mari propovăduitori ai Evangheliei,...

Sfinții Apostoli Petru și Pavel: Sărbătoare Creștină și onomastică pentru peste 500.000 de români
Praznicul naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele, sărbătorite de Ziua mondială a iei
Fapt divers marți, 24 iunie 2025, 07:00

Praznicul naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele, sărbătorite de Ziua mondială a iei

Pe 24 iunie, credincioșii ortodocși și catolici marchează o sărbătoare cu dublă semnificație: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și...

Praznicul naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele, sărbătorite de Ziua mondială a iei
Hramul Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Poiana Mărului – 23-24 iunie 2025
Fapt divers luni, 23 iunie 2025, 12:05

Hramul Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Poiana Mărului – 23-24 iunie 2025

În perioada 23-24 iunie 2025, credincioșii sunt invitați să participe la hramul Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din...

Hramul Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Poiana Mărului – 23-24 iunie 2025
Fapt divers vineri, 20 iunie 2025, 21:08

Valea Almăjului – destinația autentică a Banatului Montan promovată de jurnaliști de turism în cadrul unui press trip național

Valea Almăjului devine, în perioada 21–26 iunie 2025, epicentrul unui eveniment dedicat exclusiv jurnaliștilor de turism din România, printr-un...

Valea Almăjului – destinația autentică a Banatului Montan promovată de jurnaliști de turism în cadrul unui press trip național
Fapt divers vineri, 20 iunie 2025, 20:37

Solstiţiul de vară 2025: Cea mai lungă zi din an şi cea mai scurtă noapte. Ce tradiții sunt legate de acest moment magic?

Solstițiul de vară 2025 va avea loc sâmbătă, 21 iunie, la ora 05:42 (ora României). Este momentul care marchează cea mai lungă zi și cea mai...

Solstiţiul de vară 2025: Cea mai lungă zi din an şi cea mai scurtă noapte. Ce tradiții sunt legate de acest moment magic?
Fapt divers joi, 19 iunie 2025, 21:59

Festivitate de încheiere a anului școlar 2024-2025 la Seminarul Teologic Ortodox din Caransebeș

Pe 19 iunie 2025, în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial din Caransebeș, elevii Seminarului Teologic...

Festivitate de încheiere a anului școlar 2024-2025 la Seminarul Teologic Ortodox din Caransebeș
Fapt divers joi, 19 iunie 2025, 12:00

Solemnitatea Joii Florale marcată în Banat de credincioşii romano-catolici

Conform calendarului Bisericii Romano-Catolice joi, 19 iunie în toate lăcaşele de cult, se sărbătoreşte solemnitatea Joii Verzi Florale sau a...

Solemnitatea Joii Florale marcată în Banat de credincioşii romano-catolici