Let’s Do It, Caraș-Severin! 2.000 de voluntari vor curăţa judeţul de gunoaie

Let’s Do It, România! revine și anul acesta cu o nouă ediție de Ziua Curățeniei Naționale care va avea loc pe 16 septembrie, alături de alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

Voluntarii din județul Caraș-Severin sunt invitați pe 16 septembrie la curățenie să redea frumusețea naturii, să strângă deșeurile, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Doritorii se pot înscrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Până în acest moment, la nivelul județului Caraș-Severin avem înscrise peste 40 de instituții publice și estimăm participarea a unui număr de cel puțin 2000 de voluntari la acțiunile de ecologizare desfășurate în cele 47 de locații înregistrate pe platformă.

Într-o lume în continuă schimbare, responsabilitatea noastră față de mediu devine tot mai evidentă și crucială. Pământul nostru, locul pe care îl numim acasă, este vulnerabil la numeroase amenințări cum ar fi poluarea, schimbările climatice și pierderea biodiversității. Cu toții suntem chemați să acționăm și să ne implicăm civic pentru a proteja acest mediu înconjurător minunat.

Prin implicarea noastră civică în acțiuni de ecologizare transmitem o importantă lecție generațiilor viitoare: le arătăm că fiecare individ poate avea un impact pozitiv asupra mediului și că protejarea Pământului este o responsabilitate comună.

De același autor

Related Articles