Trilogia ”Cancerul, dragostea mea ” o poveste ce trebuie spusă mai departe, ajunge în Caraș-Severin
„Puțini au puterea să pună în palma altcuiva emoții, într-o lume de măști și suflete goale sunt puține lacrimi sincere pe pământ”, pornind de la această zicere ne reîntoarcem la rolul teatrului în această lume, de a emoționa și de a ne invita să căutăm, în sufletul nostrum, în povestea noastră sau a celor din jur și s-o spunem mai departe.

Articol editat de Anca Bălălău, 20 mai 2025, 21:22
Dintr-o poveste adevărată s-a născut și Trilogia „Cancerul, dragostea mea”, mai precis de la volumul omonim scris de Mioara Grigore, protagonista unui destin nemilos încheiat din cauza cancerului, care și-a povestit nefasta experiență. Cartea sa a impresionat omul și regizorul Mateea Marin încât a hotărât să ia legătura cu familia defunctei și să pună în scenă tragica poveste.
Astăzi vorbim de un turneu național care a început vineri, 9 mai, în Timișoara Hala C7 și ajunge și ajunge în Caraș-Severin, respectiv pe 24 mai, ora 18:00, la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă și pe 25 mai, ora 17:00, Reșița, Liceul de Arte ’’Sabin Pautza’’.
Primul spectacol al trilogiei, „Cancerul, dragostea mea”, pornește de la volumul omonim scris de Mioara Grigore și redă experiența directă a bolii din perspectiva pacientului.
Seara continuă cu „Propunere pentru nemurire”, care prezintă trăirile soțului Mioarei, Viorel Grigore. Ultimul spectacol, „Cancerul, dragostea mea – poveste pentru nemurire”, oferă o perspectivă mai rar abordată, și anume cea a copilului care își vede părintele suferind. Acesta aduce în discuție impactul profund al bolii asupra celor mai tineri membri ai familiei.
Regia este semnată de Mateea Marin, iar echipa artistică îi mai include pe Claudia Ciobanu, Mihaela Balint, Vlad-Gheorghe Cadar, Nana Balint, Giuseppe Carannante și Rolando Macrini.
Trilogia este un concept al Asociației Ataraxia, realizat în parteneriat cu Art Studio 7 și C4Company, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Proiectul se desfășoară în colaborare cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România și Asociația „Prietenii lui Adrian”.
Radio România Reșița este principalul partener media al Asociației Ataraxia, producătoarea Trilogiei ’’Cancerul, dragostea mea!’’