Două personalități de elită, Pavel Șușară și Ioan Păun Otiman, au devenit Cetățeni de Onoare ai județului Caraş-Severin

Urbi et Orbi sau din Cetate în Lume, numele Banatului de Munte purtat cu ’’fală’’ în mediul academic și în elita lumii culturale de două personalități din Bănia, academicianul Ioan Păun Otiman și omul de cultură Pavel Șușară.

Marți, 28 noiembrie, în sala de ședințe a Palatului Administrativ a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin, în prezența celor doi oameni de cultură și a unor personalități ce conduc instituții de cultură județene, prieteni, familie și câțiva consilieri județeni.

Ședința prezidată de președintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca s-a bucurat de mărturisiri de suflet atât din partea celor doi, cât și a domnilor Gheorghe Jurma și Ovidiu Rădoi, cei care au făcut Laudatio.

Atmosferă boemă, rară pentru locația respectivă, de altfel Romeo Dunca a specificat că merită să aștepte întârzierea ședintei Consiliului Judeşean, un președinte și 31 de consilieri județeni, datorită acestui eveniment și nu din cauza lui.

Cele două personalități au mulțumit celor prezenți, dar și celor care i-au propus, repectiv senatorul Marcel Vela și Ovidiu Rădoi și au precizat că Banatul de Munte este cel care i-a ridicat la orizontul carierelor lor, chiar dacă au început, în copilărie, cu prima carte care se afla în casa părintească, Biblia, și au ajuns până acolo încât cărțile lor să fie în Biblioteca Academiei și în biblioteci de prestigiu.

Considerându-se seniorul manifestării, academicianul Ioan Păun Otiman i-a dăruit simbolic mai tânărului consătean, Pavel Șușară, traista cu care cândva pășea la școala din satul natal.

Mesajul proaspeților Cetățeni de Onoare a fost unul și același-dragostea lor pentru Banatul de Munte nu se va stinge nici după ce timpul își va cere vama, fiindcă opera lor va vorbi peste veacuri…
Urbi et Orbi sau din Cetate în Lume, numele Banatului de Munte purtat cu ’’fală’’ în mediul academic și în elita lumii culturale de două personalități din Bănia, academicianul Ioan Păun Otiman și omul de cultură Pavel Șușară!

De același autor

Related Articles