Radio Reşiţa şi managerul Laura Sgaverdea premiaţi la Zilele Presei Bănăţene

Emoţia a unit românii de pe cele două maluri ale bătrânului Istru, în Anul Centenarului Marii Uniri. Astăzi, managerul RRR, Laura Sgaverdea a primit recunoştinţa fraţilor români de la Alibunar prin două premii ce sugerează fidelitatea lor pentru radioul reşiţean. Asemeni Darurilor Magilor această manifestare este un prilej de a ne unii în Credinţa, Nădejde si Dragoste în limba română.

La cea de-a 23-a ediţie a Zilelor Presei Bănăţene care a avut loc astăzi în Biserica Ortodoxă Română din Seleuş, comuna Alibunar, managerul Radio România Reşiţa a primit Premiul de Excelenţă al Jurnalismului Românesc din Banat AUREL TURCUŞ. Prin această distincţie Societatea Literar-Artistice Tibiscus din Uzdin recunoaşte implicarea radioului public în comunitatea românilor din Banatul Sârbesc.

Banatul este unul singur si nici o graniţă nu poate desparte pe cei născuţi în limba română, a mărturisit Laura cu lacrimi în ochi, o lacrimă din ţară mama şi o lacrimă pentru comunitatea românească din Serbia, două lacrimi gemene ce sunt mărturia sfântă ca în limba în care te-ai născut nu mori niciodată.

„Este o onoare pentru faptul că noi astăzi în cadrul unei manifestări de suflet am fost premiaţi, pentru că acesta este cuvântul corect, am fost apreciaţi pentru toată activitatea pe care noi o desfăşurăm pentru fraţii noştri din Banatul istoric pentru că Banatul este unul singur chiar dacă administrativ ne desparte o graniţă, asta nu înseamnă că ne despart tradiţiile, cultura, iată că le împărtăşim şi acum în ajunul sărbătorilor de iarnă, prin urmare activitate şi dăruirea oamenilor noştri a fost astăzi în cadrul unei manifestări apreciată, cu emoţie vă spun că aceasta este răsplata întregii echipe pentru care noi muncim zi de zi, noi nu-i uităm pe cei de aici din Vojvodina şi ne bucurăm că nici ei nu ne-au uitat pe noi, a precizat managerul Radio România Reşiţa”, Laura Sgaverdea.

Laura Sgaverdea a primit recunoştinţă românilor de peste Dunăre prin două premii ce sugerează fidelitatea lor pentru radioul resitean. Despre importanta acestei manifestări ne oferă detalii şi preşedintele Societăţii Literar-Artistice Tibiscuş, Vasile Barbu.

Am ales să oferim acest Premiu de Excelenţă managerului Laura Sgaverdea pentru simplu fapt că postul Radio România Reşiţa este cel mai ascultat post de radio din Banatul Sârbesc şi ne bucurăm că ne oferă spaţiu şi nouă românilor din Serbia, toate evenimentele care au loc la noi se pot asculta şi la Radio Reşiţa şi este foarte important pentru noi. Iată că Radio Reşiţa este prezent în viaţă românilor din Vojvodina şi ne bucurăm că nu ne uitaţi, sunteţi lângă noi, pentru că din păcate prea mulţi ne-au uitat dar iată că Radio România Reşiţa NU”, a precizat preşedintele Societăţii Literar-Artistice Tibiscus, Vasile Barbu.

Premiul SILVIUS – BATA MICLEA, pentru contribuţii deosebite în publicistică va fi acordat Studioului Teritorial Radio România Reşiţa şi următorilor:

– Gabriela Şerban (Bocşa)
– Mircea Anghel (Lugoj)
– Erwin Josef Ţigla (Reşiţa)
– Mirela Ioana Dorcescu (Timişoara)
– Mircea Boran (Arad)
– Nicolae Danciu Petniceanu (Mehadia)
– Gheorghe Rancu (Şopotul Vechi)
– Marina Ancăiţan (Libertatea – Panciova)
– Elena Maria Murgu (Timişoara)
– Ovidiu Lupşor (TV Voivodinei – Novi Sad)
– Radio Novi Sad, secţia romănă
– Iancu Murărescu (Sărcia)
– Maria şi Iaroslav Kralik (Covăciţa)

Anca Bălălău şi Daiana Roşca