Crescătorii de păsări şi iepuri pot sacrifica acasă şi valorifica ulterior, pe piaţă, doar cu un aviz sanitar-veterinar, obţinut după un control prealabil la domiciliu, a declarat directorul DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu:

Un producător poate să vină într-o piaţă agroalimentară pentru a desface produse, respectând anumite cerinţe legislative privind înregistrarea unui centru de sacrificare pentru păsări sau iepuri. Dacă un producător vine la Direcţia Sanitar-Veterinară şi solicită o înregistrare pentru o asemenea activitate, un coleg merge la domiciliul acelui producător, verifică condiţiile de creştere şi starea de sănătate a animalelor. Dacă, acolo se constată că există posibilităţile şi dotările minime necesare pentru sacrificarea păsărilor sau a iepurilor, atunci primeşte o înregistrare de la noi şi acel producător poate veni pe piaţă să comercializeze păsări sacrificate sau iepuri.”