Doar jumătate din suprafaţa propusă a fi însămânţată în Caraş-Severin, a fost cultivată până în prezent din cauza noroiului din câmp

Ploile au întârziat mult însămânţările de primăvară în Caraş-Severin.

Adjunctul Direcţiei judeţene pentru Agricultură, Adina Bâte a precizat pentru Radio Reşiţa că, fermierii nu pot însămânţa cât şi-au propus din cauza condiţiilor neprielnice ale terenului agricol:

În acest moment, din totalul de 31.120 de hectare de însămânțări propuse în primăvară, avem semănat în proporție de 52%. La porumb avem însămânțat 51% din suprafața propusă, la floarea soarelui 45% şi la soia 35%. Dacă peste vară regimul termic și hidric se va încadra în limitele normale, s-ar putea recupera o parte din pierderile cauzate de întârzierile la semănat. Deși vremea a fost capricioasă, la momentul actual, nu sunt probleme în privința culturilor semănate în toamna anului trecut“.

Adina Bâte recomandă agricultorilor să aibă grijă la aplicarea tratamentelor fitosanitare pentru că excesul de umiditate favorizează dezvoltarea agenţilor patogeni şi să adapteze tehnologiile de cultivare la noile realităţi climatice.

Sursa foto: Revista Fermierului

Cele mai citite

Related Articles