În a doua zi de vineri din luna iunie se marchează Ziua Transportului Urban Public. La Reşiţa se fac eforturi pentru asigurarea unui transport civilizat, spune directorul SC Transport Urban Reşiţa, Dănuţ Jurubescu. “Chiar dacă de foarte multe ori nu reuşim, încercăm în fiecare zi venim în întâmpinarea călătorilor în condiţii cât mai civilizate. Încercăm să îmbunătăţim zilnic atât condiţiile de lucru ale angajaţilor TUR, cât şi starea autobuzelor care sunt destul de vechi, condiţiile prin care se pot procura titlurile de călătorie. Reşiţa este al 6-lea oraş din ţară care a introdus sistemul de plată a călătoriei cu cardul. Odată cu reintroducerea tramvaiului condiţiile de transport în oraş se vor schimba radical:

După ridicarea restricţiilor impuse de pandemie, SC TUR a introdus în circuit un autobus al elevilor, în system gratuit, pe ruta Govândari – Centrul Civic, cât şi pe ruta Piaţa Republicii – Govândari:

Lucrările pentru rintroducerea tramvaiului ar începe, în condiţii normale, peste două luni, finalizarea acestora fiind preconizată pentru anul 2021. Proiectul presupune infrastructură nouă, tramvai noi, autobuze electrice. Reşiţa are nevoie de tramvai. Este un mijloc de transport ecologic, un mijloc de transport ieftin şi civilizat. Tramvaiele vor fi noi cu durată de valabilitate de 30 de ani: