La 4 ani de la tragedia din Clubul Colectiv, „Ziua Pacientului cu Arsuri” este marcată, astăzi, pentru prima dată în Banat dar şi în ţară.

„Ziua pacientului cu arsuri”, potrivit unui proiect de lege a fost adoptată de Parlament. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea apariţiei de incidente care ar putea produce incendii şi ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanţilor, precum şi îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor (for decizional) cu 257 de voturi „pentru” şi 8 abţineri. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea apariţiei de incidente care pot duce la arsuri. Cu acest prilej şi medicii de la Clinica de Mari Arşi din Timişoara trag un semnal de alarmă şi atenţioneză oamenii să fie atenţi în activităţile zilnice pentru că arsurile pot pune viaţa oamenilor în pericol.

De exemplu, Clinica de Mari Arşi din Timişoara funcţionează la capacitate maximă. Cele 3 boxe sunt ocupate iar cazurile sunt dintre cele mai grave. În plus alte 6 cazuri cu arsuri sub 20% din mai multe judeţe din ţară au fost aduse la Casa Austria pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

Cu acest prilej, coordonatorul Clinicii de Mari Arşi din Timişoara, medicul Gheorghe Nodiţi le reaminteşte cetăţenilor că în municipiul de pe Bega, atât marii arşi cât şi pacienţii cu arsuri minore beneficiază de cea mai bună recuperare graţie aparaturii de utimă generaţie dar şi a personalului pregătit în clinicile din străinătate.