Ziua Națională 2023 în Timișoara

La Timișoara programul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României va începe la ora 08:30, când vor fi depuse coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989, aflat în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. De la ora 10:30, la Catedrala Mitropolitană, se va desfășura un scurt moment religios, urmat, pe platoul din fața acesteia, și de ceremonia militară propriu-zisă. După-masa, în zona centrală a municipiului, va fi redată și o secvență de „retragere militară cu torțe”.

Programul Detaliat:

  • 08:30 – Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, Calea Lipovei.
  • 10:30 – Ceremonial militar și religios pe bd. C.D. Loga, în fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe.
  • 11:50 – 13:30 – Parada militară: Regele Mihai I – Regele Ferdinand I – C.D. Loga – 20 Decembrie 1989 – Mihai Viteazu.
  • 17:45 – 19:45 – Marș cu torțe: Regele Mihai I – Regele Ferdinand I – C.D. Loga (Catedrala Mitropolitană, Primăria Timișoara, Mitropolia Banatului) – Revoluției din 1989 (Instituția Prefectului) – Piața Sf. Gheorghe – 9 Mai – Piața Libertății – Alba Iulia – Piața Victoriei – Mărășești.

Dupa incheierea paradei militare de 1 Decembrie, timisorenii sunt invitati la un ‘Pranz pentru Pace’ dedicat Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Victoriei.

Evenimentul isi propune sa aduca in prim-plan tema pacii si sa sublinieze pozitia Banatului ca zona cu risc minim de razboi in Europa, transmit organizatorii.

Evenimentul „Un Pranz pentru Pace” este deschis publicului si incurajeaza participarea activa a tuturor celor dornici sa contribuie la promovarea pacii, intelegerii si nu in ultimul rand al bogatiei gastronomice din zona Banatului„, transmit organizatorii evenimentului, parte din proiectul Culinaria Banatica, o oportunitate unica de a explora si a savura gastronomia autentica a regiunii Banatului.

Pranz pentru pace face parte din Programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

Cele mai citite

Related Articles