Direcţia de Asistenţă Socială Arad a organizat la Complexul „CURCUBEU”, un spectacol cu participarea copiilor şi părinţilor de etnie romă, prilejuit de „Ziua Internaţională a Romilor”.

„Sărbătoarea reprezintă pentru instituţia noastră şansa de a duce mai departe acţiunile pozitive întreprinse până în prezent , iar în continuare vom lua măsuri concrete de combatere a discriminării şi a marginalizării romilor, inclusiv prin sprijinirea participării şi reprezentării lor în sfera publică. Ne-am străduit foarte mult pentru a ajuta această comunitate şi pot spune că am înregistrat rezultate pozitive, în special în domeniul educaţiei. De ziua romilor vreau să le urez un sincer „La Mulţi Ani”, să felicit personalul de la Centrul „Curcubeu” din cadrul DAS Arad pentru minunatul spectacol organizat şi ţin să le mulţumesc tuturor celor care au ţinut să ia parte la acest eveniment. Nu în ultimul rând, vreau să apreciez sprijinul Consiliului Local al municipiului Arad în toate activităţile pe care le întreprindem”, a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad.

În cadrul spectacolului au interpretat melodii din repertoriul romilor Maria Solomie, Ana Maria Kiss şi Maria Sârbu, eleve ale Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” sub îndrumarea profesorului de canto Dulcica Florea, acompaniate de câteva fete frumoase de la Complexul Curcubeu, îmbrăcate în port popular ţigănesc.

Foto: DAS Arad