Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și în acest an a fost organizată sărbătoarea hramului la Schitul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Caransebeș. Chiar dacă a fost zi de peste săptămână mulțime de pelerini și-au îndreptat pașii luni, 27 iulie, să se roage împreună cu obștea monahală la sfântul tămăduitor. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în altarul de vară al schitului.

Părintele arhimandrit a binecuvântat și o troiță ce a fost amplasată în curtea așezământului monahal. Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de clerici format din părinți slujitori ai Catedralei Episcopale din Caransebeș. Arhimandritul Constantin Timiş:

După Sfânta Liturghie părintele vicar a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat viața Sfântului Pantelimon. „Am încercat să aduc în actualitate viața acestui sfânt mucenic care a primit de la Dumnezeu darul vindecării. De asemenea, am scos în evidență curajul mărturisirii evangheliei lui Hristos de către Sfântul Pantelimon într-o vreme de prigoană pentru biserică”.

Credincioșii care au venit să se roage la Sfântul Pantelimon au avut bucuria să se închine și la o părticică din moaștele sfântului tămăduitor, aduse la acest așezământ monahal în anul 2017, din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Având o părticică din moaștele Sfântului Pantelimon la acest schit i-am îndemnat pe credincioși a se apropia cu dragoste, dar și credință, cerând ajutorul sfântului, mai cu seamă că ne aflăm într-o perioadă de pandemie. Credința și dragostea față de Dumnezeu și de sfinții Lui ne vor ajuta să trecem peste astfel de încercări, mulțumitori arătându-ne pentru toate. Trebuie să avem nădejde în ajutorul lui Dumnezeu, dar și în ajutorul sfinților care prin viața lor ne-au arătat dragoste față de Dumnezeu și față de semeni, așa cum a făcut-o Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, a mai subliniat părintele arhimandrit.

După sfânta slujbă obștea monahală a pregătit pentru toți pelerinii pachețele cu o mică gustare. Schitul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Caransebeș este metocul Episcopiei Caransebeșului și a fost înființat în anul 2004. În prezent se află în curs de amenajare, sub purtarea de grijă a părintelui stareţ Ioachim Rad.