[AUDIO-FOTO] Din decembrie vom putea trece Dunărea, în Serbia, cu bacul! Se fac ultimii paşi pentru operaţionalizarea acestuia

Momentul punerii în funcţiune a bacului peste Dunăre se apropie. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu şi primarul Nebojša Mijovic au semnat actul adiţional, la contractul de comodat prin care administraţia din Golubovac primeşte, în folosinţă gratuită pentru 5 ani, pontonul de pe malul sârbesc.

Președintele Silviu Hurduzeu și primarul Nebojša Mijović au semnat actul adițional, la contractul de comodat, prin care Primăria municipalității Golubovac, Republica Serbia primește, în folosință gratuită, pontonul Baziaș 2 în vederea operaționalizării bac-ului de trecere Baziaș 4 achiziționat printr-un proiect transfrontalier.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu pentru Radio Reşiţa:

Silviu Hurduzeu

La întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin au participat: primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, primarul municipalității Golubovac, Nebojša Mijović, reprezentanți din aparatul de specialitate ai celor două instituții și cei ai S.C. Eoliana Caraș SRL.

Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) a implementat, în parteneriat cu Primăria orașului Moldova Nouă și municipalitățile Golubovac și Veliko Gradiște, proiectul transfrontalier Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubovac finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Ca lider de proiect, Consiliul Județean Caraș-Severin a realizat proiectul tehnic pentru construirea Punctului de Trecere a Frontierei de la Moldova Nouă, a finalizat achiziția bacului de trecere Baziaș 4 și pontoanele de acostare ale acestuia, Baziaş 2 și 3. În responsabilitatea Consiliul Județean Caraș-Severin s-a aflat și procedura de avizare a Punctului de trecere a frontierei nou creat în cadrul proiectului, deschiderea acestuia fiind aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 646/ 27.08.2019.

Bacul are posibilitatea să transporte 23 de autoturisme şi 50 de pasageri pietonali. Punctul va fi deschis zilnic, în intervalul orar 6.00-20.00, pentru traficul pietonal, cu biciclete, precum şi cu vehicule.

De același autor

Related Articles