LANȚUL SOLIDARITĂȚII – 8 MAI 2020

De Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, voluntari din întreaga țară s-au alăturat unui lanț uman al solidarității. În această perioadă voluntarii și angajații Crucii Roșii Române s-au aflat pe teren sau în depozite și au manevrat mii de pachete cu ajutoare care au ajuns la cele mai vulnerabile persoane. Astăzi îi aplaudăm și le mulțumim tuturor celor care sunt alături de Crucea Roșie, oriunde s-ar afla! Lanțul nu se oprește aici… fiți parte din acest șir neîntrerupt al solidarității!LA MULȚI ANI!#8mai #ZiuaMondialaCruceaRosieSemilunaRosie #CruceaRosieRomana #LantulSolidaritatii #Voluntariat #CentrulMediaCRR

Publicată de Crucea Rosie Romana pe Joi, 7 mai 2020

Astăzi, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, toate organizaţiile din ţară şi din străinătate au adus un omagiu de recunoştiinţă celor 14 milioane de voluntari şi personal angajat. Zilele acestea când la nivel mondial, coronavirusul a afectat vieţile tuturor, voluntarii, asumându-şi riscul îmbolnăvirii, au fost permanent în acţiune pentru a oferi asistenţă umanitară şi servicii socio-medicale celor în nevoie.

Şi Voluntarii din Caraş-Severin au marcat acest eveniment important prin muncă demonstrând, din nou că sunt alături de semeni, la fel cum o fac de fiecare dată, cu sufletul deschis. Voluntarii din judeţul nostru chiar sunt un sprijin real pentru cetăţeni şi fac aceste acte de omenie fără să aştepte ceva în schimb. Detalii de această sărbătoare importantă, ne oferă directorulul Crucii Roşii din Caraş-Severin, Alin Cica.

„Voluntarii din Caraş-Severin sunt la datorie şi astăzi şi sunt activi chiar dacă este zi de sărbătoare pentru noi. În cei 157 de ani de existenţă, Crucea Roşie şi Semiluna Roşie s-au adaptat mereu provocărilor cu care s-au confruntat. De la începutul pandemiei voluntarii şi angajaţii au fost permanent în acţiune, alături de persoanele aflate în nevoie. Vreau să aducem mulţumiri celor 14 milioane de voluntari şi personal angajat, să aplaudăm împreună eforturile făcute de aceşti voluntari care sunt în slujba comunităţii şi la bine şi la greu”, ne-a declarat directorul Alin Cica.

De Ziua Mondială a Crucii Roşii, voluntari din întreaga ţară s-au alăturat unui lanţ uman al solidarităţii. În această perioadă voluntarii şi angajaţii Crucii Roşii Române s-au aflat pe teren sau în depozite şi au manevrat mii de pachete cu ajutoare care au ajuns la cele mai vulnerabile persoane.

Mesajul Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei române, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii:

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină, în fiecare an, peste 160 de milioane de oameni aflați în zone de conflict, afectați de criză sau de dezastre naturale. Voluntarii și personalul angajat sunt activi zilnic la nivel mondial, iar ziua de 8 Mai reprezintă momentul în care ei sărbătoresc aportul lor la viața comunităților mari și mici, ajutând oamenii să aibă o viață mai sigură și mai demnă.

Zilele acestea, când răspândirea la nivel mondial a coronavirusului a afectat viețile tuturor, voluntarii şi angajaţii Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie de pe tot întinsul globului, în ciuda amenințării continue a insecurității, au fost permanent în acțiune pentru a oferi asistență umanitară tuturor celor aflaţi în nevoie şi au demonstrat încă o dată că „Oriunde pentru oricine”, nu sunt doar cuvinte, ci fapte.

Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, dar văd atât de multă solidaritate, speranță și dăruire, nu numai în rândul voluntarilor Crucii Roșii Române, ci și al milioanelor de voluntari și angajaţi din întreaga lume. Această solidaritate ne va ajuta să depășim perioada de grea încercare prin care trecem.

Transmit cele mai calde mulţumiri şi admiraţia mea oamenilor care fac posibilă misiunea Societății Naționale, voluntarilor și angajaților noștri, pentru devotamentul, curajul, implicarea şi munca lor neobosită precum și donatorilor generoși. Vă invit să rămâneţi alături de Crucea Roşie Română, pentru ca împreună să privim spre viitor cu încredere”.

Astăzi îi aplaudăm şi le mulţumim tuturor celor care sunt alături de Crucea Roşie, oriunde s-ar afla!