Volumul producţiei industriale înregistrează o ușoară creștere în Caraș-Severin

Indicatori economici şi sociali ai judeţului Caraş-Severin nu arată deloc bine. Câştigul salarial mediu brut este sub câştigul pe ţarǎ și totuși, volumul producţiei industriale totale în anul 2023 a înregistrat o creștere cu 2,5% faţă de cel realizat în anul 2022.

Prefectul Ioan Dragomir a declarat în emisiunea „Banatul în direct”, că la acești indicatori și-au adus aportul firmele din domeniul automotive, dar și uzinele din Reșița.

„Recent am vorbit cu Ioan Romulus, directorul de la TMK (Artrom Steel Tubes) și m-a informat că la nivelul anului trecut, atât producția cât și profitul au fost mai bune decât în anul 2022”, a spus prefectul.

În plus, operaţionalizarea Uzinei de Construcţii Maşini Hidroenergetice S.R.L. din Reșița va relansa industria cărășană. Prefectul Ioan Dragomir s-a întâlnit cu Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica și au discutat despre aceste perspective. Proiectul de dezvoltare trebuie urmărit cu atenție, pentru că există și riscuri, afirmă Ioan Dragomir.

„Cred cu toată tăria că industria își va reveni, sigur nu la nivelul la ceea ce a fost înainte. Din păcate există o concurență și din partea unor firme din județele vecine. Este vorba despre filiala Hidroserv din Hațeg. Ne dorim ca UCMH să fie cea care îmi globează Hidroserv și nu invers. Îmi doresc ca UCMH să încheie contractele pentru viitoarele produse care se vor realiza în Reșița. Ne-am făcut un plan de bătaie și promit că voi fi cu ochii pe ei atâta timp cât voi fi prefectul județului Caraș-Severin”.

Caracterizând evoluţia veniturilor totale în anul 2023, provenite atât din activitǎţile principale cât si din cele secundare, indicele volumului cifrei de afaceri realizate de firmele cu profil industrial cu sediul în judeţul Caraş-Severin a crescut cu 3,5% faţǎ de anul 2022.

Conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică, la sfârşitul anului trecut, doar 34% din efectivul salariaţilor din economia judeţului Caraş-Severin, îşi desfǎşurau activitatea în industrie şi construcţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles