[VIDEO-AUDIO] Diversitate la Centrul de Tineret Mansarda Reșița. Participanții, fascinați de Atelierul de cosmetice naturale și cursul de tipărire 3D

După ce săptămâna trecută la Centrul de Tineret Mansarda Reșița a avut loc Atelierul de marbling, tehnica de marmorare a hârtiei, zilele trecute a urmat ca doamnele și domnișoarele să participe la Atelierul de cosmetice naturale, să-și creeze propriile produse cu ingredientele dorite.


Oana Frențiu, antreprenor local în Banat ne-a ajutat să înțelegem ce înseamnă natural și importanța produselor cosmetice naturale.

Oana Frențiu s-a oferit voluntar să susțină acest atelier la Mansardă pentru că știe că tinerii, dar nu numai ei, sunt atrași de această temă.

Astfel de oameni, precum Oana Frențiu, sunt adevărate modele pentru generația viitoare”, spune coordonatorul Centrului de voluntariat Mansarda, consilier pentru tineret Daniela Lupșan:

Apa de lavandă, apa de trandafiri, ulei de avocado, de măceșe, ulei esențial de grepfruit, unt de shea, unt de cocos, sunt câteva din ingredientele care au intrat în compoziția produselor făcute în cadrul acestui atelier.
”A fost o adevărată terapie”, spun participanții:

La centrul de voluntariat ”Mansarda Reșița” a avea loc tot în această săptămână un curs dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-12, despre designul prin imprimarea 3 D. Facilitatori au fost voluntarii: Emilia Frențescu, Ionela Pleșan și Daniel Claudiu Miron. Aceștia au prezentat întreg procesul, de la proiectare 3D până la tipărirea 3D. Tehnologia există de peste 30 de ani și a fost folosită în primul rând de ingineri pentru a crea prototipuri. Mai recent, tehnologia de imprimare 3D a devenit disponibilă și la Centrul Mansarda ca și pentru mulți alți oameni care la un cost mai mic pot crea obiecte de uz personal sau didactic.