Miercuri, 1 iulie 2020, ora 17.30, curtea Bibliotecii Germane „Alexander Tietz” din Reșița va găzdui finisajul expoziției de artă plastică prezentată de Elena Şămanțu din Deta și prof. Viorica Ana Farkaş din municipiul de pe Bârzava.

Erwin Josef Tigla

În vederea asigurării sănătății tuturor participanților, vor fi luate măsurile necesare conform regulilor privind organizarea evenimentelor / acțiunilor culturale în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, așa cum sunt ele stipulate de către instituțiile abilitate în acest sens, cuprinse în cadrul Ordinului nr. 2.941 / 1.120 / 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 531 din 19 iunie 2020.

Astfel, participanților la finisaj l-i se va măsura la intrarea în zona delimitată a evenimentului temperatura, prin termometru non contact și se va efectua triajul observațional, se va asigura, de asemenea, la intrare covor saturat cu dezinfectanți autorizați, vor fi puse la dispoziția participanților dezinfectanți de mână, iar în curte se va păstra distanța obligatorie de 2 metri între participanți. Nu în ultimul rând, vor fi separate intrarea în și ieșirea din locația evenimentului – din curte.

Este obligatoriu ca toți participanții să poarte măști de protecție la nivelul gurii și nasului, pe tot parcursul evenimentului, a subliniat organizatorul acestuia, Erwin Josef Ţigla.