Situaţia infracţională din Oraviţa şi din localităţile aflate pe Valea Caraşului este ţinută sub control, afirmă poliţiştii. Cu toate acestea, există şi cazuri în care legea este încălcată frecvent.

De la începutul anului s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor contra persoanei, dar nu au fost reclamate tâlhării, violuri sau cazuri de omor. Cu toate acestea, conflictele sunt la ordinea zilei, spune agentul şef principal Constantin Rotariu de la Compartimentul Investigaţii criminale.

„Ne bucurăm că aceste infracţiuni se rezumă doar la loviri, nu la vătămări corporale grave. Infracţiuni mai mărunte, dar care prezintă şi ele un interes, pentru că ele pot degenera”.

Cel mai recent caz a fost înregistrat aseară, în jurul orei 21.30, când o femeie de 77 de ani, din Sasca Montană, a fost agresată în locuința acesteia de către un bărbat. Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că femeia locuiește singură și fără acordul ei, un bărbat de 40 de ani, din Sasca Montană, a pătruns în locuință. Fără motiv, acesta a agresat-o fizic, lovind-o peste față și corp, distrugându-i ochelarii. Până la sosirea echipajului de poliție, bărbatul a fugit de la fața locului. Femeia a fost transportată la spitalul din Oravița pentru îngrijiri medicale, rămânând internată. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, loviri sau alte violențe și distrugere.

Referindu-se la situaţia din Oraviţa, Constantin Rotariu a mai spus că nu se poate vorbi de grupări infracţionale, ci doar de găşti de cartier.

„Monitorizăm tineretul care se ridică. Suntem cu ochii pe ei şi încercăm să facem toate demersurile necesare pentru a nu scăpa situaţia de sub control. La momentul actual nu avem grupuri infracţionale, dar asta nu înseamnă că nu pot apărea dacă nu suntem vigilenţi”.

Poliţistul de la Investigaţii Criminale a mai precizat că în prezent se anchetează un caz mai deosebit în care un cetăţean străin este acuzat de pedofilie. Cercetările se desfăşoară cu suspectul în stare de libertate.

(Sebastian Dragomir)

Foto:  voceaoravitei.ro