Vaccinul Pfizer a primit undă verde şi pentru copiii de 12-15 ani!

Veşti bune de pe frontul COVID! Şi copiii cu vârste de la 12 la 15 ani vor putea fi imunizaţi împotriva temutului virus. Agenţia Europeană pentru Medicamente a dat undă verde pentru folosirea vaccinului Pfizer în cazul copiilor de 12,13, 14 şi 15 ani. Anterior avizării din partea forului european, produsul anti-COVID de la Pfizer-BioNTech fusese deja autorizat în Statele Unite și Canada. Copiii care au împlinit 12 ani vor primi tot două injecții, cu aceeași concentrație ca adulții. Autorizarea se bazează pe studii clinice care au arătat o eficiență de 100% pentru această grupă de vârstă. Deși majoritatea copiilor dezvoltă simptome ușoare sau rămân chiar asimptomatici în urma infectării cu SARS-CoV-2, ei pot contribui la răspândirea virusului. Autoritățile române au declarat în mai multe rânduri că pot începe vaccinarea copiilor la ]nceput de iunie, dacă EMA autorizează vaccinul Pfizer pentru aceste categorii de vârstă.

„Procesul de vaccinare se poate efectua în centrele existente, în cabinetele de medicină de familie (…), precum și în cadrul unor evenimente de tip maraton de vaccinare sau centre de tip drive-thru”, a spus șeful campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a mai precizat că este obligatoriu consimțământul părinților.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, aceasta a continuat şi astăzi fără sincope. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 de către Institutul Național de Sănătate Publică , prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 28 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.138 reacții adverse sunt în curs de investigare.

De același autor

Related Articles