Cu 3 zile înainte de debutul campaniei de imunizare anti SARS CoV-2 autorităţile din Timiş nu stiu câte doze de vaccin vor primi în prima etapă. Primele vaccinuri vor fi administrate cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, în data de 27 decembrie, iar ulterior va fi imunizat si personalul din celelalte spitale din judet.

Autorităţile din Timiş sunt pregătite atât să primească vaccinurile, cât şi să înceapă campania de imunizare.

În judeţul Timiş va funcţiona centrul de stocare regional de vaccinuri anti COVID-19, unitate care va deservi toată regiunea de vest a ţării. Acest centru se află la Spitalul Militar din Timişoara iar de aici vor fi distribuite vaccinurile, sub pază, către cele patru judeţe Caras-Severin, Hunedoara, Arad, Timis. Toată procedura este foarte bine organizată şi monitorizată astfel încât aceste vaccinuri sa ajungă cu bine la destinatari. Imediat după Crăciun în judeţul Timiş va debuta şi o campanie de informare a populaţiei cu privire la vaccinarea anti-COVID 19.

În toate localităţile din judeţ vor fi distribuite pliante, astfel ca la oameni să ajungă informaţii corecte, furnizate de surse autorizate.