UVT în topul celor mai bune universităţi din lume

Universitatea de Vest din Timişoara se situează în top 5.9% cele mai bune universităţi din lume dintr-un total de 19.788 de universităţi din întreaga lume, potrivit Center for World University Rankings (CWUR) 2020-2021.
UVT a câştigat 24 de poziţii faţă de anul anterior, ocupând poziţia 1162 la nivel mondial. La nivel european, UVT ocupă poziţia 435, în timp ce la nivel naţional UVT ocupă poziţia a 4-a, în condiţiile în care doar 10 universităţi din România au fost incluse în clasamentul care cuprinde cele mai bune 10% universităţi din lume.
Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază noul rezultat: „UVT evoluează şi avansează în cadrul unuia dintre cele mai ample clasificări academice din lume, în care sunt situate aproape 20 de mii de universităţi, urcând 24 de poziţii faţă de anul trecut. Suntem a patra universitate din România, în cadrul acestei ierarhii complexe, alături de primele două universităţi comprehensive româneşti, cele din Bucureşti şi Cluj, dar şi de Universitatea Politehnica din Bucureşti. Este evidenţ UVT se plasează în plutonul care conduce ierarhia celor mai atractive universităţi din ţară, o competiţie la vârf, în care puterea cunoaşterii şi pregătirea absolvenţilor, relevanâa cercetării şi influenţa publicaţiilor ştiinţifice, formează cele mai importante grupe de valori universitare, demonstrate pe termen lung„.
CWUR măsoară performanţa universităţilor pe baza a 4 indicatori de performanţă: calitatea educaţiei (25%), inserţia profesională a absolvenţilor (25%), calitatea personalului academic (10%) şi performanţa cercetării (40%) împărţit astfel: rezultatele cercetării – număr de articole (10%), publicaţiile de înaltă calitate – număr de articole apărute în jurnale de top (10%), influenţa cercetării – număr de articole apărute în jurnale de mare influenţă (10%) şi citările – număr de articole cu număr mare de citări (10%).

De același autor

Related Articles