UVT în faţa proiectului: „Centrul suport pentru participarea la proiecte internaționale – SupportTM”

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat astăzi, 14 octombrie 2020, proiectul „Centrul suport pentru participarea la proiecte internaționaleSupportTM”, care reprezintă un angajament ferm pentru creșterea competitivității în materie de cercetare, dezvoltare și inovare la nivelul regiunii de Vest.

Conferința de lansare a proiectului s-a desfășurat în Amfiteatrul de conferințe UVT, într-un cadru restrâns, conform prevederilor și recomandărilor privind limitarea și combaterea răspândirii virusului SARS COV-2, iar evenimentul a fost transmis și online. 

Despre acest proiect strategic al Universității de Vest din Timișoara, rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea afirmă: „Un colectiv de cercetare foarte puternic din cadrul Universității de Vest din Timișoara, din domeniul ITC, se implică acum în dezvoltarea acestui Centru suport pentru participarea la proiecte internaționale – SupportTM, un viitor UB-ITC util pentru colaborarea între echipele de cercetare din întreaga țară, care va deveni referențial, cu siguranță, în cercetarea de înaltă performanță din România, finanțată prin programe europene. Acest centru suport va deveni o resursă importantă a dinamizării proiectelor cu finanțare europeană din UVT, din cercetarea din vestul țării, cu rol strategic pentru evoluția cercetării universitare românești”.

Proiectul implementat de UVT va avea ca obiectiv general creșterea capacității de participare la competiții europene pentru proiecte de cercetare-dezvoltare sau inovare internaționale a Universității și a altor entități care solicită sprijin în acest sens, prin oferirea de sprijin și facilitarea formării în ceea ce privește informarea, identificarea de parteneri și elaborarea cererilor de finanțare.

Conf. univ. dr. Fortiș Teodor Florin, directorul proiectului, a menționat că organizarea acestui centru de suport se află între prioritățile UVT, pentru o bună susținere a programelor de finanțare în care UVT se angajează, dar și că acest centru suport este singurul din partea de vest a țării, într-o rețea de 11 centre suport din țară, domeniul de specializare inteligentă al centrului din Timișoara fiind Tehnologia informației și comunicații.

Rolul centrului suport pentru participarea la proiecte internaționale – SupportTM a fost menționat de domnul prof. univ. dr. Florin Alin Sava, prorector responsabil cu strategia de cercetare, dezvoltare, inovare, creație artistică și performanță sportivă din UVT, care a subliniat faptul că bugetul UE alocat cercetării a crescut semnificativ în ultimii ani, cu exemplificare pe H2020, linie din care UVT a reușit o accesare situată la acest moment la un total de aproximativ 1 milion euro, prin 11 proiecte.

Cele mai citite

Related Articles