O delegaţie a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa condusă de rectorul Andrade Bichescu au făcut recent o vizită la partenerul ERASMUS+, Universite de Bretagne Occidentale din Brest – Franţa. Alături rectorul UEM, au participat decanul şi prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale.

În cadrul vizitei s-au analizat etapele în raportul colaborării existente derulate până acum, dar cel mai important a fost demersul pentru continuarea acesteia. Demersul priveşte extinderea şi spre alte domenii, iniţial, parteneriatul încheiat fiind doar pe domeniul educaţiei fizice şi sportive. Astfel, interesul manifestat de universitatea franceză a fost pentru extinderea studiilor în domeniul ştiinţelor administrative şi în cel al ştiinţelor economice.

Parteneriatul între Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Universite de Bretagne Occidentale din Brest – Franţa a fost încheiat în urmă cu un an şi jumătate, iar acest lucru reprezintă un succes, cel puţin în opinia prorectorului UEM, Cristian Chioncel.

Din câte ştim, universitatea reşiţeană este cunoscută mai ales pentru Facultatea de Inginerie. Poate astfel de parteneriate vor avea în vedere şi extinderea în domeniul tehnic.