În anul celebrării unui secol de la unirea Banatului cu ţara mamă, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a adunat alături miercuri, 10 aprilie în cadrul unei prime manifestări dintr-un şir de acţiuni, istorici locali, pentru a readuce în actualitate atmosfera acestui important eveniment. Prorectorul Christian Chioncel:

La acţiunea, moderată de lector univ. dr. Cristian Rudolf, au fost prezenţi cadre didactice din învăţământul gimnazial, liceal şi universitar, reprezentanţi ai Muzeului Banatului Montan, elevi și studenți. Asistenţei au prezentat dezbateri: prof. Dănilă Obersterescu, lector univ. dr. Cristian Rudolf şi dr. Felix Velimirovici – cercetător ştiinţific în cadrul muzeului Banatului Montan Reşiţa.

***

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița organizează miercuri, 10 aprilie de la ora 13.00, în sala C 2.5 din incinta unităţii de învăţământ, o masă rotundă în anul celebrării unui secol de la Marea Unire, aceasta fiind consfințită pentru Banat odată cu intrarea trupelor românești în Timișoara, pe 3 august 1919.

Alături de cadrele didactice universitare și studenți, vor lua parte profesorii Cristian Bălean şi Florica Molnar de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” din Reșița, prof. Dănilă Oberșterescu de la Colegiul Tehnic Cărășean şi dr. Felician Velimirovici – Muzeul de Istorie al Banatului Montan.