Comunitatea românilor din Danemarca și Asociația daneză „Dansk International Hjaelp” continuă să fie un sprijin real pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița. Un tir plin cu materiale sanitare și piese de mobilier a ajuns la cel mai mare spital din Caraș-Severin, în pragul Sfintelor Sărbători Pascale.

Managerul Alina Stancovici le mulțumește oamenilor cu suflet mare din străinătate pentru acest gest impresionant:

„Aseara, prin bunăvoința si interesul manifestat față de nevoile noastre, Asociația daneză „Dansk International Hjaelp” și comunitatea românilor din Danemarca, prin intermedierea doamnei Emanuela Surdu, plecată acum multi ani din România, au donat in pragul sărbătorilor o cantitate impresionanta de materiale sanitare și piese de mobilier pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița, constând în lenjerii de pat, pijamale, dezinfectanti, noptiere, paturi, saltele cu huse impermeabile, lifturi pentru pacienți, toalete mobile, cărucioare, toate pentru o cauză nobilă: sănătatea semenilor aflați pe un pat de spital.

Gestul este cu atât mai frumos, cu cât niciunul dintre actorii implicați nu are legatura cu Reșița ori cu Banatul, semn că omenirea, măcar o parte a ei, e salvată, însușindu-și lecția umanității, fie si de departe ori dintre străini.

Tirul, sosit tarziu in noapte, cu întreaga donație, a fost descărcat si depozitat peste noapte la societatea TMK din Resita, care la randul sau, la fel ca si in alte dati, a manifestat bunăvoința si deschidere pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. La descărcarea în timp record au participat parte a angajaților spitalului, dar si voluntari ai Crucii Roșii. Prețuirea noastră tuturor„, ne-a declarat Alina Stancovici.