Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfășura între 7-11 iulie, în Poiana Lupului. Pe scenă vor urca nume mari ale muzicii de gen, de exemplu, Avishai Cohen Trio din Israel.

Organizatorii au pregătit pentru ediția a XXV-a, o scenă plutitoare pe Lacul Trei Ape şi o serie de evenimente conexe, între care lansarea dublului vinil Alive at Gărâna Jazz Festival, al muzicienilor Petre Ionuțescu şi Daniel Dorobanțu.  Informații legate de achiziționarea biletelor vor fi anunţate în săptămânile următoare, în funcție de restricţiile impuse de autorități, în desfășurarea evenimentelor culturale.

Pentru Ediția a XXV-a Gărâna Jazz Festival, vă așteptăm în perioada 7-11 iulie 2021, în Poiana Lupului, să celebrăm împreună, timp de 5 zile, un sfert de secol de jazz la poalele Semenicului. O parte dintre muzicienii nevoiți să își anuleze concertele în 2020 au răspuns afirmativ participării la Ediția din 2021. Îi așteptăm cu nerăbdare să urce pe scenă.  Deși 2020 s-a dovedit un an dificil pentru majoritatea muzicienilor, anul trecut au fost lansate numeroase albume remarcabile, multe urcând rapid în fruntea topurilor muzicale. Câteva dintre ele (poate cele mai bune) le puteți asculta live în această vară, în Poiana Lupului. Am pregătit pentru Ediția a XXV-a o serie de evenimente (lansări și expoziții) și o scenă plutitoare pe Lacul Trei Ape.

La Ediția a XXV-a Gărâna Jazz Festival vor fi prezenți:

  • Avishai Cohen Trio (Avishai Cohen – contrabas)
  • Lars Danielsson Quartet
  • Trygve Seim Quartet
  • Nils Petter Molvær Band
  • The Letter – Shri Sriram & Bugge Wesseltoft Quartet
  • Vasko Atanasovski Quartet
  • Vincent Peirani & Émile Parisien
  • Francesco Bearzatti Quartet
  • David Helbock Trio – The New Cool (David Helbock, Sebastian Studnitzky & Arne Jansen)
  • Mohini Dey Band

Unul dintre evenimentele din cadrul festivalului va fi lansarea dublului vinil “Alive at Gărâna Jazz Festival”, al muzicienilor Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu. Materialul muzical al vinilului constituie înregistrarea concertului celor doi muzicieni în noaptea dintre 12 și 13 iulie 2019 la Gărâna Jazz Festival. Discul a fost realizat la MMP Germany și a fost produs și finanțat de Fundația Culturală Jazz Banat.

În funcție de scenariile lansate de autorități, și ne referim aici la restricțiile sau, dimpotrivă, ridicarea restricțiilor în desfășurarea evenimentelor culturale, vom anunța în săptămânile următoare informații legate de achiziționarea biletelor și alte evenimente plănuite pentru această ediție.