Un proiect european va fi modificat pentru că nu prevede tăieri de arbori

proiect bega

Reabilitarea malurilor canalului Bega ce trebuia realizată printr-un proiect europen continuă să pună probleme administraţiei locale.
După ce municipalitatea a constatat că aleile şi pistele pentru biciclişti sunt prea înguste, acum primarul Nicolae Robu spune că trebuie tăiaţi copacii. El a explicat că fosta administraţie, care a întocmit proiectul, s-a grăbit să obţină diverse avize şi a acceptat soluţii mai simple care nu implicau tăierea de arbori, însă tocmai astfel soluţii fac ca aleile să fie prea înguste. Robu nu a putut estima câţi copaci vor fi tăiaţi, dar a promis că în locul celor bătrâni vor fi plantaţi sute de arbori tineri. Edilul a mai spus că este vorba despre pomi care nu au o valoare specială, nu sunt arbori monumentali şi nici nu au vreo asociere cu vreo personalitate sau cu vreun eveniment istoric deosebit.
Lucrările de reabilitare a malurilor canalului Bega au început în toamna anului trecut. Prin acest proiect pe fonduri europene vor fi reabilitate trotuarele, vor fi amenajate noi alei şi piste pentru biciclişti, nouă puncte de închiriere a bicicletelor, nouă staţii pentru vaporetto, rampe pentru intervenţii de urgenţă, se va înlocui mobilierul urban, vor fi inclusiv scaune pentru pescari, spun reprezentanţii municipalităţii, şi vor avea loc lucrări la reţelele tehnico-utilitare.
Staţiile pentru vaporaşe vor fi la Podul Mihai Viteazu, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Şagună, Podul Traian, Podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor şi la Podul Modoş. O altă componentă a proiectului vizează dotările pentru petrecerea timpului liber. Va fi montată o scenă, iar pe Bega vor apărea terase plutitoare şi vor fi realizate plaje cu nisip pe maluri. Dotările vor fi în funcţie de zonă: în zona centrală a oraşului pentru diverse activităţi sociale şi culturale, iar în zonele de la periferie pentru relaxare şi distracţie în aer liber.
Valoarea contractului este de peste 25.000.000 de lei.

Sursa foto: tion

De același autor

Related Articles