Schimbările bruşte de temperatură au adus un nou val de viroze şi pneumonii în Caraş-Severin. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 15- 49 de ani.

Afectate au fost şi persoanele cu boli metabolice, renale, astm bronşic şi diabet zaharat. S-au înregistrat şi 108 pneumonii cu 36 de internări conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Astfel, procesul de imunizare împotriva gripei continuă în Caraş-Severin. Unii medici mai au vaccinuri antigripale în stoc iar alţii urmează să primească o nouă tranşă până la finalul lunii noiembrie.

Pentru prevenirea acestor afecţiuni, medicii recomandă evitarea contactului cu persoanele deja bolnave şi a spaţiilor aglomerate, spălatul frecvent pe mâini şi aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile zilnice.

Dacă o persoană dezvoltă simptome de boală care nu se ameliorează în 72 de ore de la debut trebuie să se prezinte la doctor.

Până la această oră în judeţul Caraş-Severin nu a fost confirmat niciun caz de gripă, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.