UEM Reşiţa – o universitate antreprenorială

Sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării, la Universitatea Politehnica din Timişoara a avut loc, la finalul săptămânii trecute, un workshop organizat în parteneriat cu Ambasada SUA la Bucureşti şi Fundaţia Româno-Americană. Acţiunea a reunit prorectorii care au în sarcină latura de învăţământ şi cercetare. Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa a fost reprezentată de prorectorul Cristian Chioncel.

“A fost o întâlnire mai mult decât interesantă, cu lectori de prestigiu atât din Europa, cât şi de pe continentul american, care au propus, în baza unor exemple de bună practică, identificarea măsurilor ce vor trebui luate la nivelul universităţilor pentru a veni în sprijinul şi în dezvoltarea antreprenoriatului-inovativ în România”, a spus pentru Radio Reşiţa, prorectorul UEM, Cristian Chioncel. S-a discutat şi despre rolul pe care universităţile trebuie să-l aibă în cadrul acestui proces, de ceva vreme vorbindu-se de universităţi-antreprenoriale, respectiv despre rolul pe care învăţământul superior, în general, trebuie să-l aibă. “Din păcate s-au făcut, totuşi, prea puţini paşi concreţi în acest sens”, a mai spus prorectorul UEM, Cristian Chioncel:

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa parcurge etapele necesare pentru ca studenţii să devină întreprinzători, spre a avea, în cele din urmă, curajul de a dezvolta idei şi de a le pune în practică sub forma unor diferite companii.

De același autor

Related Articles