Turistul în vârstă de 43 de ani din Brăila care a fost muşcat de o viperă, duminică, când vizita cascada Bigăr se află în continuare internat în secţia de ATI a Spitalului Judeţean Reşiţa.

„Starea de sănătate a bărbatului este bună, nu s-au accentuat fenomenele inflamatorii la mâna muşcată. Bărbatul a urmat tratament adecvat cu soluţii perfuzabile, soluţii antihistaminice, cortizon şi asociere de antibiotice. Pacientul va fi externat în cursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine dimineaţă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Roxana Bălan.

Spitalul Judeţean din Reşiţa mai are doar două doze de vaccin antiviperin. Dintre acestea din păcate, una este expirată din luna mai.

Zonele din judeţul Caraş-Severin în care întâlnim populaţii de vipere sunt Cheile Nerei, Cheile Caraşului, Clisura Dunării şi Băile Herculane. Dacă apare o muşcătură, este imperios necesar sa fie anunţat serviciul 112, prezentarea la un spital si administrarea serului antiviperin, care trebuie făcută cât mai rapid cu putinţă. Medicii cărăşeni trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe turişti să plece în aceste zone doar cu echipament adecvat.