Trei unităţi medicale din Timişoara se mută într-un spaţiu nou

Clinica-de-dermatologie-2Clinica Universitară de Dermato-Venerologie, laboratorul şi Policlinica nr. 3 se vor muta săptămâna aceasta într-o clădire nouă, cu patru etaje, complet renovată şi modernizată de Primăria Timişoara. Proiectul a cărei valoare se ridică la 7 milioane de lei fără TVA, a presupus reabilitarea imobilului existent şi montarea a două lifturi care vor deservi personalul şi pacienţii spitalului, precum şi schimbarea destinaţiei din spaţii de cazare (fost sediu al Universităţii Tibiscus) în spaţii medicale. A mai fost amenjată o parcare, dar şi alei adiacente.

400.000 de euro au fost investiţi în achiziţionarea de echipamente medicale de cea mai înaltă performanţă în domeniul dermatologiei, a declarat primarul Nicolae Robu.

Iniţial, medicii care lucrează în Clinica de Dermatologie au ezitat să se mute din actualul sediu ultracentral, dar Direcţia de Sănătate Publică Timiş a garantat că în noua locaţie vor fi condiţii mult mai bune, întrucât vor putea fi cazaţi câte 2-3 pacienţi într-un salon, faţă de 8 în prezent, iar clădirea este mult mai nouă şi mai sigură, fiind dotată cu toate utilităţile necesare specifice.

Clădirea în care încă mai funcţionează clinica în prezent urmează să găzduiască toate misiunile culturale şi diplomatice din oraş şi un centru cultural pentru tineret, potrivit AGERPRES.

Policlinica nr. 3, una dintre cele mai mari din oraş, a fost nevoită să-şi schimbe sediul de mai multe ori, după ce în vechea locaţie s-a instalat Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Victor Babeş’, în anii ’90, iar locaţiile ulterioare au fost în clădiri revendicate de foştii proprietari.

Foto: Radio Timişoara

De același autor

Related Articles