Trei minori din Reşiţa au furat un… autoturism

Poliţiştii reşiţeni au identificat cu operativitate autorii minori ai unui furt de autoturism.

Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată ieri prin Serviciul 112 de către un bărbat de 35 de ani, din Reşiţa, cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul parcat în apropierea imobilului.
Desfăşurând activităţile specifice, poliţiştii au observat în trafic autoturismul menţionaţ care rula cu viteză înspre direcţia străzii Ţerovei, dar conducătorul auto nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de poliţişti, a continuat deplasarea, însă după circa 200 de metri autoturismul a fost abandonat de către ocupanţi, care au fugit înspre haldina de zgură.

În urma investigaţiilor efectuate, lucrătorii de poliţie au reuşit să-i identifice pe participanţii la săvârşirea infracţiunii de furt: trei minori, băieţi, cu vârste de 11, 12 şi 14 ani.
Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârţirii infracţiunii de furt calificat de către cei trei minori. De asemenea, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere de minorul în vârstă de 12 ani care a condus autoturismul.
De menţionat este şi faptul că partea vătămată a lăsat autoturismul parcat în apropierea imobilului, descuiat şi cu cheia de contact în bord.