Municipiul Reşiţa va avea două parcări supraetajate de câte 400 de locuri fiecare, una în centrul civic, pe strada Ion Luca Caragiale şi cealaltă în zona Stavila, pentru a deservi turiştii care doresc să ajungă pe Semenic.

După cum a declarat primarul Ioan Popa, parcarea din Stavila va fi finanţată în cadrul unui proiect  pe fonduri europene, ce prevede şi achiziţia a zece autobuze electrice care vor genera trafic de călători spre zona montană. Edilul a precizat că în acest fel doreşte să încurajeze oamenii să se deplaseze cu transportul public mai ales că nu sunt suficiente parcări pe munte.

Pentru parcarea de pe strada Ion Luca Caragiale, municipalitatea caută sursă de finanţare. Popa a afirmat că încearcă să introducă acest proiect spre finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. Cea de-a doua variantă ar fi accesarea unui credit pe 15-20 de ani, iar banii să fie  rambursaţi  din taxa de parcare. Ulterior, edilul intenţionează să transforme strada din spatele primăriei, cunoscută ca strada pizzeriilor, în zonă pietonală.  Riveranii îşi vor putea lăsa maşinile în acea parcare pe o taxă anuală rezonabilă. 

Primarul Reşiţei, Ioan Popa:

Zona Stavila, absolut sigur, am discutat deja este validă și o putem finanța pe fonduri europene de Park-and-Ride, cu alte 10 autobuze electrice care vor genera trafic de călători spre zona montană, astfel încât să nu mai iasă din Reșița, presiune de mașini spre zona montană pentru că nu avem parcaje sus.

Între BCR și clădirea Diamant și aici vom face o parcare supraetajată care va deservi centrul orașului, zona de Stadion-Doman. Vor fi două opțiuni, dacă ADR-ul ne spune că suntem valizi, studiul de fezabilitate este gata, numai îl introducem și facem cererea de finanțare și ne dau banii. În cazul ăsta putem să spunem că la anul îl realizăm. Dacă întâmpinăm probleme nu este exclus să luăm un credit pe o perioadă lungă de timp, 15-20 de ani, să realizăm parcarea din bani rambursabili pe care să îi rambursăm în procent semnificativ din taxele de parcare de acolo.

FOTO: https://www.wall-street.ro/