O infirmieră de la Spitalul Municipal din Caransebeş, care a fost prinsă la începutul anului în timp ce lua şpagă a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influenţă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, inculpata a pretins şi primiţ în perioada 2017-2018, suma de 7000 euro şi o sticlă de whiskey, de la trei persoane diferite, pentru a le ajuta să se angajeze în spital. Ea le-a promis că se va folosi de presupusa influenţă asupra unor funcţionari publici pentru ca cei trei să fie admişi pe nedrept la concursurile de ocupare a posturilor vacante ale unităţii medicale, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Vă comunicăm că prin rechizitoriul nr. 446/P/2018/08.10.2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, inculpata H.A.C. a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, întrucât, în calitate de infirmieră, în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, a pretins şi primit, în perioada 2017-2018, suma de 2500 euro şi o sticlă de whiskey de la D.G.L., suma de 1000 de euro de la inc. P.D., precum şi a sumei de 3500 euro de la M.I., în schimbul exercitării pretinsei influenţe asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a-i determina să-i declare pe cei trei cumpărători de influenţă să fie admişi pe nedrept la concursurile de ocupare a posturilor vacante ale unităţii medicale.

Rechizitoriul a fost întocmit de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Iancu Laura Gabriela, şi avizat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.