Şvabii de pretutindeni se întorc în acest sfârşit de săptămână acasă în capitala Banatului, la Timişoara. Odată la doi ani, municipiul de pe Bega este gazda unor ample manifestări culturale dedicate celor ce au pus bazele acestei regiuni istorice din vestul României.

Manifestările dedicate celei de-a 14-a ediții a Zilelelor Culturale ale Germanilor din Banat, vor debuta sâmbătă, 15 iunie la ora 11.00 în sala Operei Naţionale Române din Timişoara, iar de la 16.00 în sala Capitol se va desfăşura un amplu program artistic susţinut de formaţii artistice din regiune. Duminică, 16 iunie la ora 10.00 va fi slujba religioasă solemnă la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Timişoara, eveniment urmat de parada portului popular german în centrul oraşului.  

Programul complet al evenimentului:

Sâmbătă, 15 iunie:

11.00 – 13.00 – Deschiderea festivă a Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat în sala Operei Naționale Române din Timișoara

16.00 – 18.30 – Program cultural susținut de formațiile culturale în sala „Capitol” 

Ora 21.00 – Bal în sala de festivităţi a Casei Adam Müller Guttenbrunn

Duminică, 16 iunie:

Ora 10.00 – Slujbă religioasă la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Timișoara, str. János Bolyai nr.4, urmată de parada portului popular german în centrul orașului.

Zilele Culturale ale Germanilor din Banat sunt organizate de Forumul Democratic al Germanilor din Banat și Forumul German al Tineretului Bănățean.

Sursa foto: fototecabanatului.blogspot.com