Cetăţenii pot participa la slujba de Înviere. Potrivit prefectului de Caraş-Severin, Cristian Gâfu, astăzi şi mâine, în intervalul orar 20:00-5:00, în toate localităţile din judeţ este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Pe această cale, facem din nou un apel la cetățenii județului Caraș-Severin de a conștientiza importanța respectării regulilor sociale privind distanțarea fizică și purtarea măștii, ca măsuri absolut necesare în vederea prevenirii și limitării infecției cu virusul Covid-19.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin se vor afla la datorie, 24 de ore din 24, în perioada sărbătorilor pascale. În această seară, începând cu ora 22.30 şi până la încheierea slujbelor de Înviere, pompierii de la Detaşamentele Reşiţa şi Caransebeş şi Secţiile Oraviţa şi Moldova Nouă, vor fi prezenţi în 7 locaţii preconizate a fi cu un aflux mare de persoane.

Totodată , ISU Semenic face apel la cetăţeni să respecte câteva reguli minime de prevenire a incendiilor:

– transportul cu autoturisme le a candelelor sau lumânărilor aprinse de la lăcașurile de cult spre domiciliu să se facă cu grijă și cu luarea tuturor măsurilor de protecție împotriva incendiilor;

– căile de evacuare din biserici să se păstreze libere;

– evitarea aprinderii lumânărilor în lăcașurile de cult;

– lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (de exemplu, pe o farfurie cu puțină apă și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau altor textile);

– în nicio situație, nu lăsăți lumânările aprinse nesupravegheate;

– nu adormiți cu lumânările aprinse.