TISPOL Speed! Regimul de viteză în trafic trebuie respectat

În primele 7 zile ale lunii aprilie, la nivel european s-a desfăşurat acţiunea TISPOL Speed, accentul fiind pus pe prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză în trafic.

În această perioadă, poliţiştii rutieri au controlat 1.793 de autovehicule, au aplicat 1.256 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză şi au reţinut 76 de permise de conducere pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Cel mai rapid a circulat un bărbat din Craiova, în vârsta de 26 de ani, care, pe DN6, în zona localităţii Mehadia, pe un sector de drum cu viteză maximă legală de 100 de km/h, a fost surprins de radar cu viteza de 163 km/h, astfel fiind depăşită viteza maximă cu 63 km/h.

Al doilea în „top” este un tânăr de 21 de ani din Drobeta-Turnu Severin, care a fost înregistrat cu viteza de 162 de km/h pe DN6, în apropiere de Bucoşniţa, pe un sector de drum unde viteza limită legală era de 70 de km/h, fiind depăşită viteza maximă cu 92 km/h. Top 3 este completat de un bărbat de 35 de ani, tot din Drobeta-Turnu Severin, care a fost surprins, tot pe DN 6, în zona localităţii Bucoşniţa, cu viteza de 159 km/h, fiind astfel depăşită viteza maximă legală de 89 de km/h.

Pe lânga aceştia se remarcă şi un motociclist, de 27 de ani, din Timişoara, care a fost surprins pe raza Municipiului Caransebeş cu viteza de 153 km/h, pe un drum pe care viteza limita legală este de 50 de km/h, fiind depăşită viteza maximă legală cu 103 km/h.

Toţi cei patru şoferi care nu au respectat regulile de circulaţie, au fost amendaţi şi le-au fost suspendate permisele pentru o perioadă de 90 zile.