[UPDATE] Tinerii liberali mobilizează cărășenii să doneze sânge ’’Din inimă pentru România!’’

UPDATE: Organizatia Tinerilor Liberali din România a demarat o actiune umanitara de donare de sânge, în toate centrele de transfuzii din municipiile resedinta de judet. În Caraş-Severin actiunea a fost un succes.

‘Mulțumesc echipei TNL Caraș-Severin și tuturor celor care au înțeles cât de important este ajutorul nostru. E o perioada în care întreg sistemul medical are nevoie de sprijin și orice mână de ajutor e bine-venită. Anul trecut numărul donatorilor de sânge a scăzut cu 20%. Pandemia de Covid-19 a determinat această frică absolut justificabilă, de proceduri medicale. Însă, oamenii trebuie să știe că se respectă toate măsurile de protecție, nu e niciun pericol și pot veni să doneze sânge pt toți cei care au atâta nevoie’‘, a declarat Andra Stroe la finalul actiunii.

Organizaţia Tinerilor Liberali din România demarează o acţiune umanitară de donare de sânge, în toate centrele de transfuzii din municipiile reşedinţă de judeţ.

Tinerii liberali invită cărășenii sâmbătă, 29 ianuarie între orele 8.00-12.00, la Unitatea de Transfuzii din Reşiţa. Orice persoană, care are peste 50 de kg, este sănătoasă şi nu a suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni, poate dona sânge. Această acţiune îi sprijină pe cei aflaţi în suferinţă, demonstrând că fiecare poate face o faptă bună.

Ne dorim ca oamenii să se mobilizeze într-un număr cât mai mare, acesta este apelul lansat de preşedintele tinerilor liberali cărăşeni, Andra Stroe:

Pandemia a condus la o scadere de 20% a numarului de donatori față de anul 2019. Bolnavii cronicii, pacienții oncologici și toți cei care au nevoie îngrijire medicala non-Covid, au fost lipsiți în acești doi ani, de spații corespunzatoare tratamentelor, de cadre medicale și iata, acum vedem ca și de transfuziile de sânge, pentru că o consecință a fost scăderea numarului de donatori. Motivul este evident: cu toții ne-am concentrat atenția către efectele pandemiei. Mă bucur să fiu parte din acest proiect alaturi de colegii mei, și îi invit pe toți cărășenii, care pot și doresc, să ni se alature. E un gest mic pe care putem să îl facem, dar care poate salva vieți.”

Dacă la finalul anului 2021 Centrul de Transfuzii Reșița făcea apel la oameni să doneze, această acțiune umanitară a TNL filiala Caraș-Severin vine în sprijinul spitalelor din județ, un gest pe care cu toții îl putem susține din compasiune pentru cei aflați în suferință, picătură cu picătură.

Țara noastră are nevoie de o inimă sănătoasă și bună, așa că și tu poți pune o picatura de sânge sprijinind acțiunea TNL Caraș-Severin ‘’Din inima pentru România!’’

Poate dona sânge, orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică și psihică și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni. Donatorul trebuie să aiba vârsta între 18-60 de ani și o greutate minima de 50 kg. În cazul unei administrari recente a unei doze de vaccin anti COVID, se poate dona dupa 7 zile de la vaccinarea cu Pfizer / Moderna și 30 de zile dupa vaccinarea cu Johnson&Johnson.

Sursa foto:TNL Caras-Severin

De același autor

Related Articles