Tinerii cărășeni sunt căutați pentru a avea „Succes în carieră” cu Inovatrium și AJOFM

Tinerii din vestul țării, care nu sunt încadrați pe piața muncii, nu urmează nicio formă de învățământ și doresc să dezvolte noi abilități de antreprenori, sau cel puțin competențe profesionale pentru obținerea unui loc de muncă, au șansa de a se forma, gratuit, în Timișoara prin intermediul programului –Succes în carieră pentru TINEri-.

Aflați în căutarea tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, din Caraș-Severin, asociația INOVATRIUM, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, a susținut astăzi în Reșița o conferință, ușor atipică, despre oportunități în carieră pentru tineri.

Programe de dezvoltare pentru TINEri

Atipică pentru că, așa cum zice și președintele asociației, Vasile Moldovan, a fost ales pentru întâlnire un mediu mai informal, într-un colț de restaurant, în defavoarea sălilor de conferințe în care se desfășoară de obicei astfel de întâlniri.

Programul Succes în carieră pentru TINEri, „este un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar oportunitatea cu care venim este ca tinerii să participe la programe de dezvoltare de competențe antreprenoriale. Noi face cursurile la Timișoara și spunem că este o oportunitate pentru că se pot înscrie într-o competiție după ce finalizează programele de formare, în care pot obține un premiu de 25.000 de euro, pentru afacerea lor. Avem 5 astfel de premii” a declarat Vasile Moldovan.

Cazare, mâncare și participare GRATUITĂ

În limita a 100 de locuri pentru o sesiune de formare, din care mai sunt vacante aproximativ 40, tinerii cărășeni, alături de cei din județele Timiș, Arad și Hunedoara pot participa gratuit la acest program după regula primului înscris.

Doritorii „în primul rând trebuie să se înscrie la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, ei nu trebuie să mai fie la școală, nu trebuie să mai fie încadrați într-o formă de educație și să nu fie nici ocupați pe piața muncii. După ce obțin acest statut de la AJOFM, se pot înscrie la cursuri intrând pe site-ul organizației noastre INOVATRIUM.RO.
Ce este important de știut este că toate aceste programe sunt gratuite și, sigur, pentru deplasarea la Timișoara pot acea cazare și masă asigurate pe parcursul programului de formare”, a mai spus președintele Vasile Moldovan.

O săptămână intensiv

Un program de formare este de 40 de ore, o săptămână intensiv, de luni până vineri și totul se finalizează cu cu un examen de certificare a competențelor.

Potrivit formatorilor asociației, cel mai important lucru pentru viitorul bun al tinerilor este modul de gândire, de aceea, în cadrul cursurilor de formare, tinerii vor fi îndrumați să gândească antreprenorial, mod de gândire care asigură posibilitatea clădirii unui viitor strălucit chiar și dacă aleg să nu devină antreprenori, pentru că se dezvoltă și competențele profesionale pentru obținerea unui loc de muncă, dar și pentru că, așa cum a spus și Ilona Mihăieș, formator Inovatrium „aceste cursuri potențează ceea ce există deja în acești tineri”.

Proiectul se implementează pe durata a 24 de luni, respectiv între 24 septembrie 2021 – 23 septembrie 2023 și își propune creșterea gradului de ocupare sustenabilă și de calitate pe piața forței de muncă a tinerilor care nu au un loc de muncă, educație sau formare.

De același autor

Related Articles