Terapie post-Covid 19 la Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a lansat un program de responsabilitate socială și de participare la efortul colectiv de normalizare a vieții în pandemie. Este vorba despre un program terapeutic cu exerciții fizice, destinat celor care se află în etapa post- COVID-19. Programul se adresează celor aflați în perioada de după traversarea unei infecții cu COVID-19 și vindecare, cei care au o trimitere medicală eliberată de un medic de specialitate, prin care se recomandă realizarea de exerciții de recuperare respiratorie și / sau musculară.

Programul terapeutic cu exerciții fizice va cuprinde ședințe de antrenament coordonate de specialiști ai Facultății de Educație Fizică și Sport, care se vor desfășura pe terenuri în aer liber ale UVT, după un calendar ce va fi anunțat participanților înscriși. Persoanele care își doresc să participe la acest program terapeutic, care au o trimitere medicală din partea medicului specialist, se pot înscrie prin intermediul acestui FORMULAR.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, a a adresat o invitație publică astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate pentru anunțarea noului program UVT: În calitate de universitate comprehensivă de primă talie la nivel național, UVT s-a implicat prin acțiuni de responsabilitate socială în susținerea comunității și a celor mai vulnerabile grupuri încă de la începutul pandemiei, acum un an. Pentru cazurile celor care au nevoie acută de exerciții fizice terapeutice post-Covid19, punem la dispoziție în mod gratuit servicii specializate de antrenament și coordonare a exercițiilor fizice, o cale recomandată pentru recuperarea rapidă după boala adusă de acest virus periculos. Suntem parte a unei comunități timișorene ce a fost extrem de grav afectate de pandemie, care are nevoie de un suport semnificativ și eficient pentru revenirea la normalitate.

La conferința de presă organizată astăzi au participat: prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT, conf.univ.dr. Adrian Nagel, decan al FEFS și conf.univ.dr. Bogdan Almajan (FEFS). Întreaga desfășurare a conferinței de presă, organizată astăzi la UVT, se află în format video pe PAGINA DE SOCIAL-MEDIA UVT.

De același autor

Related Articles